Event Video & Jouw Bedrijf

Inhoudsopgave

Introductie

Event video’s hebben het potentieel om meer voor jouw bedrijf te doen dan alleen een evenement te documenteren. Ze kunnen worden gebruikt om de verkoop te stimuleren, uw merk te versterken en leads te genereren voor toekomstige klanten. Mobiele telefoons kunnen eigenlijk al een video maken die het evenement samenvat, lekker makkelijk dus!

Helaas is dat vaak net niet wat nodig is om de kijker jouw bedrijf serieus te laten nemen. Een professionele videograaf kan het verschil maken. Wat maakt het verschil?

 

Waarom een event video voor jouw bedrijf?

Event video’s kunnen je helpen om je te onderscheiden van je concurrenten. Hoe unieker en interessanter de video, hoe groter de kans dat deze wordt gedeeld op sociale media en wordt opgepikt door nieuwszenders. Dit kan de naamsbekendheid vergroten en tot meer verkopen leiden. Daarnaast zijn event video’s ook een geweldige manier om vertrouwen bij klanten op te bouwen. Waarom? De video’s laten zien dat jouw bedrijf om zijn producten of diensten geeft, waardoor de kans groter is dat ze in de toekomst weer zaken met jou zullen doen. Ten slotte helpen event video’s om relaties tussen jou en klanten op te bouwen; zodra iemand een event video bekijkt, is de kans veel groter dat ze loyale volgers van je merk worden!

blij personeel team bedrijf

Een event video maken

De eerste stap bij het maken van een event video is het kiezen van de juiste locatie. Het is belangrijk dat u een locatie kiest met voldoende ruimte voor mensen om te bewegen en met elkaar om te gaan.  Een comfortabele plek om te zitten draagt ook bij aan de locatie. Zorg er ook voor dat de verlichting goed is en de geluidskwaliteit voldoende is. Als er problemen zijn met een van deze dingen, kunnen deze worden opgelost voordat het filmen begint. Dit kan door meer licht toe te voegen of audio-opnameapparatuur te gebruiken.

Bij het kiezen van een videoproductiebedrijf is het belangrijk dat ze zowel ervaring hebben met het samenwerken op de set als beschikken over hoogwaardige apparatuur. Afhankelijk van de grootte van het evenement zijn er één of meerdere videografen nodig om de beelden en het geluid vast te leggen. Op een evenement is er maar één kans om georganiseerde en spontane activiteiten, reacties en emoties op te nemen. Je moet dus zeker zijn van de kwaliteiten van de videograaf.

De videograaf zal moeten zorgen voor duidelijke communicatie over de gewenste beelden van het evenement. Aangezien de videograaf maar één kans heeft voor elke gebeurtenis, zal er een draaiboek moeten worden gedeeld om het risico te verkleinen dat er iets wordt gemist.

Nadat het evenement is geweest, is het de taak van de videograaf om de beste beelden te selecteren. Daarna is het doel om de ervaring en het gevoel van toen opnieuw op te wekken bij de kijker.

Even op een rijtje:

Een event video ter promotie

Video’s van evenementen zijn een geweldige manier om contact te maken met je publiek. De juiste event video kan vertrouwen opbouwen, relaties met bestaande klanten versterken en nieuwe klanten aantrekken.

Een effectieve event video kan je helpen je verhaal op een boeiende manier met de wereld te delen, waardoor mensen terugkomen voor meer!

Event video’s hebben de kracht om momenten vast te leggen die anders verloren zouden gaan in de tijd of in het geheugen. Dit helpt toekomstige generaties om deze kostbare momenten van een afstand opnieuw te kunnen beleven. Ze geven kijkers van over de hele wereld toegang tot exclusieve evenementen zoals conferenties, bedrijfsfeesten of bruiloften. Zelfs als ze er niet bij waren!

bruiloft event video

Investering voor toekomstige evenementen

Als je een bedrijfseigenaar bent, overweeg dan een video te (laten) maken die kan worden gebruikt voor toekomstige evenementen. Dit zal je helpen een marketingtool te maken en jouw online aanwezigheid te vergroten.

Als je meerdere evenementen zoals trainingen of workshops hebt, dan is het belangrijk om content te maken die in de toekomst steeds opnieuw kan worden gebruikt met verschillende doelgroepen. De inhoud kan worden gebruikt als onderdeel van jouw marketingplan door deze te uploaden naar YouTube, Instagram of LinkedIn, waar duizenden potentiële klanten kunnen worden bereikt die op zoek zijn naar vergelijkbare producten of diensten, zoals die van jou!

"Een effectieve event video kan je helpen je verhaal op een boeiende manier met de wereld te delen, waardoor mensen terugkomen voor meer!"

Conclusie

Event video’s kunnen een significante bijdrage leveren aan jouw bedrijf, mits je het op de juiste manier inzet! Dit begint al vóór het evenement bij het maken een duidelijk plan en het kiezen van een ervaren videoproductiebedrijf die jou daarbij helpt. NH Visuals is daar één van. Hoe zij werken, kan je hier lezen.

Als de video eenmaal online is, kan het worden gebruikt ter promotie van jouw bedrijf en is het multi-inzetbaar voor toekomstige evenementen.

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken en jouw ideeën te bespreken. Als alles naar wens is, kan de samenwerking worden gestart!

nl_NL_formal